28/03/2024
15.4 C
Novi Pazar

Vlada Severne Makedonije uvodi besplatan vaj-faj na javnim površinama

IZVOR:Beta

Vlada Severne Makedonije najavila je danas uvodjenje besplatane vaj-faj (Wi-Fi) mreže na otvorenim javnim površinama u celoj zemlji.

“Vlada je dala zeleno svetlo za obezbedjivanje besplatnog nacionalnog vaj-faja na otvorenim javnim površinama”, rekao je portparol vlade Muamet Hodža na konferneciji za novinare.

On je naveo da su odgovarajuće institucije zadužene da do kraja ove godine dostave predlog liste lokacija na kojima treba da ima besplatan vaj-faj da bi nadležne instutucije mogle da urade svoj posao i da se do aprila 2022. zna gde je potrebno postaviti bežičnu lokalnu mrežu.

Prema njegovim rečima, vlada Zorana Zaeva je juče utvrdila preporuku Javnom preduzeću Nacionalna radiodifuzija “Skoplje”, kao nosiocu realizacije projekta besplatnog državnog vaj-faja na otovernim javnim površinama na lokacijama od interesa za turiste, koji će postaviti telekomunikacioni operateri.

Ta lista lokacija, dodao je Hodža, treba da bude napravljena u saradnji sa Ministastvom za informaciono društvo Severne Makedonije, odnosno Agencijom za promociju i podršku turizmu i lokalnim samoupravama.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime