29/03/2024
21.6 C
Novi Pazar

Zvanično potvrđeno da neće biti održan Međunarodni sajam knjiga u Beogradu

IZVOR:Beta

Odbor za organizovanje Međunarodnog sajma knjiga u Beogradu saopštio je da je na današnjoj sednici “konstatovao zajedinički stav udruženja izdavača oko nepostojanja uslova za održavanje i uspešnu relizaciju 65. Međunarodnog beogradskog sajma knjiga”.

Istovremeno, Odbor Sajma knjiga navodi da su “osnivač, uprava Beogradskog sajma i Odbor Beogradskog sajma knjiga učinili sve da se, zarad kontinuiteta i značaja Sajma knjiga na kulturnoj mapi Srbije i regiona, sajam knjiga održi”.

Odbor navodi da je “u junu predložio održavanje Sajma knjiga u septembru, predviđajući moguće prepreke za održavanje sajma u oktobarskom terminu”, što nije bilo prihvaćeno od strane izdavača, na čiji je zahtev Sajam knjiga “vraćen u oktobarski termin”.

“Grad Beograd, uprava Sajma i Odbor Sajma knjiga su bili spremni da se Sajam knjiga održi i u postojećim epidemijskim uslovima – uz posetu vakcinisanih (protiv korona virusa) i sa negativnim (PCR) testom, i da se obezbedi besplatan ulaz za one koji bi prvu vakcinu primili tokom Sajma knjiga”, navodi se u saopštenju, i dodaje da je izlagačima bio omogućen zakup izlagačkog prostora po upola nižoj ceni.

Odbor za organizaciju Sajma knjiga navodi da “razume stav izdavača, ali da sa kolegijalne strane smatra da izlazak u javnost bilo koje grupacije i prejudiciranje odluke Odbora Beogradskog sajma knjiga ne doprinosi manifestaciji”, povodom toga što se juče u medijima pojavilo pismo izlagača u kojem oni obaveštavaju organizacioni odbor da neće učestvovati na ovogodišnjem sajmu.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime