26/04/2024
10.5 C
Novi Pazar

Udruženje Svetionik organizuje Akademiju Mladih Lidera u Novom Pazaru

Udruženje Svetionik raspisuje konkurs za program Akademija Mladih Lidera za student i mlade ljude koji imaju između 19 i 29 godina i koji žive u Novom Pazaru i Tutinu, a prijave će trajati do 18. oktobra.

Akademija mladih lidera je koncipirana kao obrazovna platforma koja nudi širok spektar znanja iz različitih oblasti kao što su prava, historija, politika, religija, umjetnost, kultura, tradicija i književnost Bošnjaka.

Program sadrži 8 predavanja, 7 radionica i 3 javne tribine, u periodu od 20. oktobra do 30. novembra.

Prijave se vrše na sajtu www.svetionik.rs popunjavanjem online formulara, slanjem CV-a i motivacionog pisma, na email adresu svetionik@hotmail.rs

Na kraju akademije, polaznici će dobiti sertifikate, a planirano je i edukativno putovanje u Crnu Goru.

Predavanja će održati sledeći renomirani akademski radnici i aktivisti:

Prof. dr. Emir Ćorović, dr. Boban Stojanović, doc. dr. Ervin Ćatović, dr. Amra Jejna, dr. Fuad Baćićanin, mr. Tarik Brunčević, mr. Muhamed Demirović, prof. dr. Sead Šemsović, predsjenica BNV-a dr. Jasmina Curić Baltić, gradonačelnik Nihat Biševac, viši tužilac Adnan Baćićanin, Admir Smajović.

Cilj je da se mladi podstaknu ka građanskom aktivizmu, čime se, kako u opisu konkursa stoji, stvara okruženje u kome se građani osjećaju spremnim da utiču na donošenje odluka.

Ovaj projekat Udruženje Svetionik realizuje u saradnji sa Bošnjačkim nacionalnim vijećem, a projekat su podržali Muzej Ras NP, Opština Tutin i Grad Novi Pazar.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime