26/04/2024
3.1 C
Novi Pazar

Novi kontejneri u Novom Pazaru zamenili oštećene

Na gradskom i seoskom području Novog Pazara poslednjih meseci postavljeno oko 150 novih kontejnera, koje su obezbedili Ministratstvo zaštite životne sredine i lokalna samouprava, saznaje radio Sto plus.

Direktor Javnog komunalnog preduzeća „Gradska čistoća“ Armin Mehović rekao je našem radiju da je od 120 plastičnih kontejnera koje su dobili od Ministarstva, 98 već raspoređeno.

„Proširili smo uslugu, postavili smo kontejnere u Bajevici, Muru, Jošanici, Lukarima, prema Jukovači, potom ka Belim Vodama, Šaronjama, Mitrovoj Reci. Apelovao bih na naše sugrađane da ne bacaju pepeo iz šporeta u te kontejnere, jer su plastični i na taj način mogu brzo da se unište“, rekao je Mehović.

On je dodao da su od 150 kontejnera koje im je obezbedio grad Novi Pazar putem javne nabavke dobili oko 50, a da ostatak očekuju sredinom ovog meseca.

„Sa ovim kontejnerima smo zamenili postojeće po gradu, koji su bili oštećeni. Planiramo da novim kontejnerima pojačamo neke kritične lokacije, gde smo videli da se skuplja mnogo više više otpada i gde nije moguće sadašnjim brojem zadovoljiti kapacitet, a biće otvoreno još nekoliko novih lokacija“, rekao je Mehović.

Direktor kaže da je u planu da sve kontejnerske lokacije budu ograđene zelenim boksovima, koje je takođe obezbedio grad.

On je dodao da ovo preduzeće u narednom periodu očekuje posao izrade projekta sanacije i postupak postepenog gašenja deponije Golo brdo, jer se u međuvremenu sprema izgradnja nove deponije, koja će biti između Novog Pazara i Raške.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime