29/03/2024
21.6 C
Novi Pazar

Telekom Srbija i Vodafon potpisali ugovor o partnerstvu

IZVOR:Beta

Telekom Srbija i Vodafon (Vodafone), jedna od vodećih telekomunikacionih kompanija u Evropi i Africi, potpisali su ugovor o partnerstvu koji obuhvata Srbiju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu, objavljeno je danas u zajedničkom saopštenju.

Ovim strateškim partnerstvom Telekom Srbija imaće mogućnost da primenjuje sva znanja i iskustva koja su stručnjaci iz Vodafona sticali i nadogradjivali godinama na globalnom tržištu, navedeno je u saopštenju.

Kako je istaknuto, taj poslovni odnos omogućiće Telekomu Srbija da iskoristi Vodafonovu vodeću poziciju u domenu digitalizacije potrošačkih proizvoda i ponude servisa.

Partnerstvom sa Vodafonovom kompanijom za nabavke (Vodafone Procurement Company), Telekom Srbija imaće pristup kapacitetima za različite nabavke.

To znači da ovo partnerstvo, kako je istaknuto, obezbedjuje i uvide u kategorije različitih proizvoda i strateško usmeravanje, konsultantske usluge, odnosno savetovanje tokom kompletnog procesa nabavki (end-to-end), čime se ostvaruje optimizacija troškova i stvaranje vrednosti.

Generalni direktor Vodafona za partnerska tržišta Dijego Masida izjavio je da se raduje partnerstvu sa Telekomom Srbija.

“Radujemo se zajedničkom radu u cilju prenošenja našeg znanja i iskustva za potrebe njihovih korisnika u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini”, kazao je on.

Generalni direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić podsetio je da je ta kompanija tokom protekle dve godine bila usredsredjena na transformaciju, kako bi mogla da se ravnopravno nosi sa najrazvijenijim kompanijama u svetu.

“Uvereni smo da će nam saradnja sa Vodafonom, jednim od globalnih lidera u ovoj delatnosti, obezbediti pristup svim važnim resursima u oblasti digitalne transformacije i da će nam omogućiti da povećamo efikasnost našeg poslovanja, da optimizujemo troškove i unapredimo korisničko iskustvo”, rekao je Lučić.

Navedeno je i da je Vodafon najveći operator mobilne i fiksne telefonije u Evropi i vodeći globalni provajder IoT usluga.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime