29/03/2024
7 C
Novi Pazar

JKP iz Novog Pazara prikuplja odvojeni papir i sprema za reciklažu

IZVOR:Beta

Javno komunalno preduzeće “Gradska čistoća” iz Novog Pazara mesečno prikupi od 200 do 250 kilograma papira iz tamošnjih preduzeća, javnih ustanova, knjigovodstvenih i advokatskih kancelarija, koji se kasnije reciklira.

Direktor tog preduzeća Armin Mehović kazao je da je u gradu rasporedjeno oko 170 korpi za kancelarijski papir, a da u jednu može da stane oko pola kubika.

“Mi smo te kutije podelili svima za koje znamo da troše mnogo papira, medjutim, medju njima ima onih koji ga skupljaju, ali i onih koji to ne rade. Ono što mesečno prikupimo je malo za toliki broj kancelarija, ali bar smo napravili neki početni korak, u nadi da će naredne godine biti više i da ćemo pojačavati tu aktivnost”, rekao je Mehović tom radiju.

On je pozvao zainteresovane, do kojih nisu došli, a koji troše mnogo papira, da im se jave i da dobiju jednu takvu kutiju.

Mehović je pojasnio da se papir nakon prikupljanja balira, pakuje u kocke i šalje na prodaju firmi sa kojom imaju ugovor, a sredstva koja preduzeće zaradi na taj način, troše se na održavanje samog Sektora reciklaže.

“Mi stalno ohrabrujemo ljude da se bave reciklažom, jer je to budućnost i žao mi je što Novi Pazar još uvek kasni sa tim. Ove godine smo preko donacije obezbedili 50 plastičnih kontejnera za reciklažu, gde se odvaja karton, PET ambalaža, limenke i staklo, ali mnogi i dalje taj otpad odlažu sa ostalim”, rekao je direktor “Gradske čistoće”.

On je dodao da je situacija sa recikliranjem bolja nego što je ranije bila, ali da to još uvek nije onako kako bi u ovom preduzeću voleli da bude.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime