25/06/2024
16.1 C
Novi Pazar

Microsoft zapošljava 40 ljudi u Razvojnom centru u Srbiji

IZVOR:Beta

Microsoft razvojni centar u Srbiji (Microsoft Development Center Serbia – MDCS) zaposliće 40 radnika u oblasti softverskog inženjeringa, saopštila je danas ta kompanija.

“Razvojni centar u Beogradu nastavlja da raste, nakon što je u poslednjih godinu dana doživeo ekspanziju sa više od 100 novih zaposlenih iz Srbije, regiona, ali i ostatka sveta, čime opravdava titulu najpoželjnijeg IT poslodavca u zemlji”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je Microsoft centar u Beogradu “mesto gde nastaju proizvodi i inovacije koje se primenjuju na globalnom nivou”.

Timovi Microsoft razvojnog centra u Beogradu stvaraju, kako je navedeno, neke od najnaprednijih i najrasprostranjenijih digitalnih servisa.

U Razvojnom centru su rekli “da je jedan od najboljih načina za razvijanje kvalitetnih ideja da se u timove uključe ljude različitih profila, obrazovanja, kulture, različitih perspektiva i načina razmišljanja”.

U skladu sa tim, Razvojni centar u Srbiji sedam godina kroz inicijative Girls in ICT i Women know IT bavi ohrabrivanjem devojaka da započnu svoju karijeru u IT industriji.

Benefiti koje daje ta kompanija kako se navodi, su osim najboljih zdravstvenih osiguranja, porodiljskog odsustva za majke i očeve, kao i različitih društveno-korisnih aktivnosti i flesksibilan rad, te prilično veliki broj dana mogućeg odsustva, kao i resursi za dalje učenje i usavršavanje.

Microsoft razvojni centar u Srbiji je osnovan 2005. godine i zapošljava 500 ljudi.  

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime