17/06/2024
29.4 C
Novi Pazar

Stojanović: Mladi se odlučuju da napuste Srbiju zbog sistema

IZVOR:Beta

Politikolog Boban Stojanović izjavio je danas da je sistem u Srbiji, odnosno rasprostranjena koprupcija, dominantan razlog zbog čega se mladi odlučuju da napuste zemlju, jer uviđaju da je politička pripadnost najvažnija za pronalaženje posla.

Stojanović je za list “Nova”, povodom podataka Agencije EU za statistiku (Eurostat) da je Srbiju od 2013. do 2020. godine napustilo preko 240.000 građana, rekao da se mladi ne odlučuju da napuste zemlju direktno zbog nedostatka političkih sloboda, već zbog posledica koje njihov nedostatak izaziva u svakodnevnom životu.

“Mladi se ne odlučuju za taj korak direktno zbog nedostatka političkih sloboda, odnosno tipa režima, ali podaci više nego jasno ukazuju da su razlozi zbog kojih odlaze povezani sa partokratijom, nedemokratskom vlašću i poremećenim sistemom napredovanja u Srbiji”, kazao je Stojanović koji je i dugogodišnji saradnik Krovne organizacije mladih.

List prenosi i da najnoviji podaci Eurostata pokazuju da je u 2020. godini, uprkos pandemiji korona virusa, Srbiju napustilo 40.872 građana, dok je prema internom dokumentu u čiji je uvid došao portal Euobserver Nemačka zemlja u kojoj je izdato najviše boravišnih dozvola građanima Srbije.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime