29/03/2024
21.6 C
Novi Pazar

U Novom Pazaru protest za porodice Bakan, Mavrić i Skarep

IZVOR:TAKT

Na društvenim mrežama danas je počela kružiti plakata sa naslovom
Novi Pazar uStaje protiv nepravde. Blokada!”. Na plakati je naznačeno da će protest biti ispred opštine kod kružnog toka u centru grada u subotu i da će početi u 14č.

Protesti su se do sada održavali u nekoliko gradova u Srbiji, a danas je jedan od organizatora protesta u Srbiji, Marko Oljača, izjavio za FoNet da će protesti biti organizovani još u najmanje 30 gradova i naselja širom zemlje, a da će konačni spisak biti utvrđen u petak ili subotu pre podne. Među gradovima je naveden i Novi Pazar.

Zanimljivo je to što je navedeno da Novi Pazar protestuje protiv nepravde koja je načinjena porodicama Mavrić, Bakan i Skarep, koje se godinama u javnosti pominju kao jasan znak nepravde nad bošnjačkim stanovništvom.

Fahrudina Skarepa, mladića od 22 godine, ubio je policajac iz Tutina, Raica Beloica koji je za ubistvo dobio kaznu prvo pet godina da bi mu kazna bila preinačena na četiri godine zatvora.

Ernad Bakan u trenutku smrti imao je 20 godina, ubijen je na pješačkom prelazu u Beogradu, iako je ubica poznat, već godinama se odlaže ročište.

Treći slučaj koji se navodi kao razlog protesta je slučaj Fahrudina Mavrića, koji je osuđen na 30 godina zatvora zbog ubistva policajca 2010. godine u Batragama, a u javnosti se spekuliše da su tokom istrage i suđenja napravljene greške, kao i da je on nevin osuđen.

Radio Sto plus je preneo da Policijskoj upravi skup nije prijavljen i da policija za sada nema zvanične informacije o lokaciji održavanja.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime