25/04/2024
7.5 C
Novi Pazar

Protest u Novom Pazaru: Bez incidenata uprkos provokacijama (Video)

Građani i građanke Novog Pazara i ove subote su u 14 časova blokirali saobraćaj kod kružnog toka u centru grada na sat vremena, kako je prethodnih dana i najavljeno na društvenim mrežama.

Blokada je bila protest nezadovoljnih građana koji, kako kažu oni, stoje uz porodice Mavrić, Skarep, Bakan ali su i nezadovoljni zagađenim vazduhom i rijekama.

Demonstranti su tokom blokade propustili nekoliko vozila, za koje je procijenjeno da idu do bolnice.

Iako ni ove subote nije primjećena uniformisana, primjećen je veliki broj policije u civilu.

U posljednjih 15 minuta protesta tri vozila su pokušala da probiju blokadu, jedan od njih, čak, da izazove i incident, međutim, do incidenta nije došlo i blokada nije bila probijena, a protest se završio tačno u 15č.

Podsjećamo, Fahrudina Skarepa, mladića od 22 godine, ubio je policajac iz Tutina, Raica Beloica koji je za ubistvo dobio kaznu prvo pet godina da bi mu kazna bila preinačena na četiri. Ernad Bakan u trenutku smrti imao je 20 godina, ubijen je na pješačkom prelazu u Beogradu, iako je ubica poznat, već godinama se odlaže ročište.
Treći slučaj koji se navodi kao razlog protesta je slučaj Fahrudina Mavrića, koji je osuđen na 30 godina zatvora zbog navodnog ubistva policajca 2010. godine u Batragama.

Cijeli snimak možete pogledati ispod.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime