19/04/2024
10.6 C
Novi Pazar

Imamović (SDA) i Fehratović (SPP) o dešavanjima u Priboju i Novom Pazaru

Poslanici Skupštine Srbije pitali su danas nadležne šta će preduzeti u vezi sa porastom nacionalističkih pretnji u Priboju i Novom Pazaru.

Poslanik Stranke pravde i pomirenja Jahja Fehratović osvrnuo se na najnovija dešavanja, podsetio na prijateljstvo srpskog i bošnjačkog naroda i istakao da je dobro što će predsednik Srbije Aleksandar Vučić sutra posetiti Priboj kako bi se smirile tenzije.

Poslanik SDA Sandžaka Enis Imamović uputio je pitanje javnom tužilaštvu , kako je rekao „ne zato što ima poverenje u njega, nego da skrene pažnju koliko institucije ohrabruju i dozvoljavaju širenje nacionalne i verske mržnje“.

I on je podsetio da je policija činila zločine u Sandžaku, i konkretno u Priboju devedesetih godina, a da sada svedočimo ponovonom porastu pretnji.

Poslanik smatra da se za pevanje pesama o veličanju Srebrenice, kao i „Božić je, pucaj u džamije“ treba zatražiti krivični postupak za raspirivanje verske mržnje i netrpeljivosti i za podsticanje genocida, za šta je kazna od tri meseca do 10 godina.

„Disciplinskim postupkom i formiranjem komisija negira se ozbiljnost ovog krivičnog dela“, rekao je Imamović.

Poslanik SNS-a Aleksandar Marković odgovorio je da ne postoji državni organ niti funkcioner koji nije osudio dogadjaje iz Priboja.

„Predsednik će sutra braviti u Priboju gde će poručiti da Srbija država Srpskog naroda ali i svih gradjana koji u njoj žive“, rekao je poslanik.


NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime