20/04/2024
13.6 C
Novi Pazar

Glumcima nagrada „Amir Dautović“

Glumci Regionalnog pozorišta u Novom Pazaru Rifat Rifatović i Anđela Marić ovogodišnji su dobitnici nagrade Kulturnog centra „Amir Dautović“.

Iz ove ustanove je saopšteno da su članovi žirija bili jedinstveni u stavu da su glumci Regionalnog pozorišta ti koji će poneti titulu laureata, s obzirom na postignute rezultate predstavom „Ako dugo gledaš u ponor“.

„Komisija je, nakon svih razmatranja i analize biografija i podataka o angažovanju i uspesima pojedinaca u minuloj godini, predložila da se Rifatoviću i Marićevoj nagrada dodeli za izvanredna glumačka postignuća na festivalima profesionalnih pozorišta u zemlji i izvan nje. Oni su bili najbolji ambasadori novopazarske kulture u minuloj godini“, navodi se u obrazloženju četvoročlanog žirija.

Glumcima će ova nagrada, koja se sastoji od plakete i novčanog iznosa od 45.000 dinara, biti uručena na svečanosti, 7. februara, u Foajeu Kulturnog centra.

Nagrada “Amir Dautović” dodeljuje se za afirmaciju kulture suživota, sa akcentom na afirmaciju bošnjačke tradicije i bosanskog jezika, predstavljanje Novog Pazara kroz pojedinačno i grupno delovanje na polju obrazovanja i kulture u minuloj godini.

Ustanovljena je 2017. godine, u znak sećanja na tragično nastradalog profesora jugoslovenske književnosti i jezika Amira Dautovića.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime