26/04/2024
8.1 C
Novi Pazar

Novi Pazar: Nepristupačan put ka vrtiću “Čarolija”

Zbog neprohodnog i nepristupačnog puta ka vrtiću “Čarolija” pisalo nam je nekoliko roditelja uz molbu da objavimo njihovo pismo. U ovom tekstu izdvajamo pismo jedne roditeljke koja u cjelosti opisuje situaciju:

“Svi smo upoznati sa problemom kapaciteta dečijih vrtića u Novom Pazaru. Grad koji je ponosan zbog broja dece, koji uveliko nadmašuje ostale gradove u tome, već godinama unazad ne uspeva da obezbedi ni približno dovoljan broj mesta u predškolskim ustanovama.

Ovde ću se, ipak, osvrnuti na jedan konkretan problem: novi vrtić “Čarolija” u naselju Šestovo koji je otvoren krajem 2021. godine.
Sigurna sam da većina građana Novog Pazara ne zna gde je ovaj vrtić, čak ni sami stanovnici Šestova i okolnih naselja, jer do njega NE POSTOJI PRISTUPNI PUT!

I zamislite sada, na ovoj nepristupačnoj lokaciji bez građevinske dozvole (koju ne može ni dobiti usled nerešenih imovinsko-pravnih odnosa), izgrađen je objekat koji tako stoji već nekoliko godina (trebalo je da se otvori 2018. godine).
Ne bi bio pušten u rad ni ove godine da u vrtiću “Naše dete”, koji se nalazi pored škole Bratstvo, nije došlo, po ko zna koji put, do urušavanja plafona, te je odlučeno da objekat nije bezbedan za boravak dece.

Put do vrtića “Čarolija” je u velikom usponu, jednim delom neasfaltiran, neadekvatnih dimenzija i bez trotoara!



Akcenat stavljam na oštru krivinu u kojoj se dva vozila nikako ne mogu mimoići. Možete li da zamislite kako je u zimskim uslovima ići ovim putem? Mališani iz vrtića “Naše dete” pohađali su različite vrtiće čekajući da se otvori “Čarolija”, u grupama daleko brojnijim od dozvoljenih i odvojeni od svojih drugara. Sada kada su konačno zajedno roditelji su opet prinuđeni da ih razdvajaju jer nemaju automobile koji bi savladali ovaj teren.

Molim nadležne organe da reaguju i reše ovaj problem, ali molim roditelje da ne ćute i ne prihvataju ovo rečima -bolje i ovako nego nikako! Osvestimo se i uradimo nešto za našu decu, jer vlasti očigledno imaju preča posla.

______________________________

Pošaljite vijest ili vašu priču mediju Takt

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime