22/07/2024
22.5 C
Novi Pazar

Beton mahala se vratila kući

Reditelj predstave “Beton mahala” Branislav Trifunović izjavio je danas da se njenim ponovnim igranjem u Novom Pazaru, nakon sedam godina, ona vratila kući, u grad kojem pripada.

“Posle sedam godina, 80 igranja po gradovima bivše Jugoslavije, nagrada na festivalima, mnogo ovacija i suza, došli smo kući. Potajno smo se ovih godina nadali da ćemo jednom to uraditi, predstava pripada ovom gradu i treba da bude ponos Novog Pazara”, rekao je Trifunović.

Ova predstava, u režiji Trifunovića i Rifata Rifatovića, premijerno je izvedena u Novom Pazaru januara 2015. godine, nakon čega je u ovom gradu bila zabranjena.

“Sva igranja u gradovima bivše Jugoslavije su se završavala ovacijama i suzama jer su ljudi prepoznavali probleme u svojim gradovima. To je ono što je univerzalno za ovu predstavu, što govoreći o Novom Pazaru govori o svim gradovima na ovim prostorima i njihovim problemima”, dodao je Trifunović.

Rifatović je ponovio da je “Beton mahala” predstava o ljubavi, a da je ta ljubav sada još veća, da je promenila njene glumce i da se raduje što će joj svi koji je budu gledali svedočiti.

Govoreći o ponovnom igranju u svom gradu glumci Ema Muratović, Ajtana Dražanin, Lejla Bučan, Draga i Petar Kostić, Vahid Džanković, Amar Ćorović i Nedim Nezirović kazali su da su i tužni i srećni, ushićeni i radosni.

“Ovo će zauvek ostati najbitnija predstava koju sam igrao, ona je lakmus hartija za to dokle sam stigao u profesionalnom smislu i da li se nešto pokvarilo u meni kao čoveku. Kad god bih video ove ljude vratio bih se stvarima u koje sam čvrsto verovao”, poručio je Nezirović.

Dodali su i da ih posebno raduje to što je predstava humanitarnog karaktera i što će prihod od prodatih ulaznica ići za lečenje tri devojčice iz Novog Pazara – Merjem, Nikoline i Lane.

Zbog toga je, kako su sve karte rasprodate, odlučeno da se za večerašnje i sutrašnje izvođenje otvori i balkon Kulturnog centra, gde će biti omogućen ulaz onima koji putem SMS poruka doniraju sredstva za lečenje sve tri devojčice.Za pomoć Nikolini treba poslati 1069 na broj 3030, Lani 1113, a Merjem 1041 na isti broj.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime