24/04/2024
9.2 C
Novi Pazar

Udruženje Svetionik prikupilo sredstva za najveći broj stipendija u regionu

"Među stipendistima kojima je odobrena stipendija najviše njih je iz Novog Pazara, Tutina, Raške, Sjenice, Priboja, Prijepolja, Nove Varoši, Berana, Pljevalja, Rožaja i Bijelog Polja, učenici svih nacionalnosti, Bošnjaci, Srbi, Albanaci i Romi i upravo ovo vidimo kao posebnu vrijednost projekta", kazali su iz Udruženja.

Udruženje Svetionik iz Novog Pazara je u srijedu, 09. 03. organizovalo svečanost povodom potpisivanja ugovora sa budućim stipendistima i početka nove dvije edukativne škole.

Mirza Aličković, predsjednik Udruženja Svetionik, kazao je da najveće zasluge za rekordan broj stipendija koje će se dodijelit ove godine, pripradaju građanima i građankama u Sandžaku, Srbiji i dijaspori.

„Ove godine prikupili smo sredstva za 455 stipendija, ili devetnaest miliona dinara, što je do sada najviše prikupljenih sredstava od kako smo krenuli sa stipendiranjem mladih ljudi. Cilj nam je pored stipendiranja mladih da im omogućimo i kvalitetan edukativni program svakog mjeseca, kako bi se mladi osnažili i bili spremni za nove izazove nakon studija“, kazao je Aličković.

Događaju su pored studenata i volontera Udruženja Svetionik, prisustvovali i predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća, dr. Jasmina Curić, gradonačelnik Nihat Biševac, Generalni konzul R. Turse Bašar Bašol i Šefica Misije OEBS u Novom Pazaru Mikaela Turman, pored njih prisutnima se obratio i jedan od osnivača Udruženja Svetionik mr. Muhamed Demirović.

Udruženje Svetionik osnovano je 2008. godine, a od 2015. godine ovo udruženje je krenulo sa programom stipendiranja mladih.

“Među stipendistima kojima je odobrena stipendija najviše njih je iz Novog Pazara, Tutina, Raške, Sjenice, Priboja, Prijepolja, Nove Varoši, Berana, Pljevalja, Rožaja i Bijelog Polja, učenici svih nacionalnosti, Bošnjaci, Srbi, Albanaci i Romi i upravo ovo vidimo kao posebnu vrijednost projekta”, kazali su iz Udruženja.

Pored potpisivanja ugovora, ovo Udruženje otvorilo je i dvije edukativne škole, Balkansku omladinsku školu i MultiCool School.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime