24/04/2024
5.3 C
Novi Pazar

Ašćerić: Na ovim izborima moramo poraziti ideju “Velike Srbije”

Kandidat za narodnog poslanika sa liste “SDA Sandžaka – dr. Sulejman Ugljanin”, Emir Ašćerić danas je poručio da se na ovim izborima mora poraziti politika “Velike Srbije”.

Ašćerić je na konferenciji za medije najprije predstavio da su prioritetni projekti ove liste izgradnja autoputa Beograd – Bar koji će prolaziti kroz Sandžak preko Pešterske visoravni, kao i izgradnja magistralnog gasovoda Aleksandrovac – Tutin, koji bi bio trasiran preko Brusa, Kopaonika, Raške i Novog Pazara.

Kako je dodao, jedan od prioriteta je i putni pravac Prijepolje-Aljinoviće, koji predstavlja najkraću vezu Prijepolja i Priboja na trasi autoputa preko Pešteri. “Među važnim projektima su i završetak zaobilaznice oko grada Novog Pazara, regionalna putna mreža u cilju povezivanja sandžačkih opština, regionalna razvojna zona Tutin, kao i formiranje industrijske zone u Brodarevu i formiranja opštine Brodarevo”, naglasio je Ašćerić.

Govoreći dalje, kazao je da je od vitalnog značaja izgradnja elektro-energetskih objekata neophodnih za razvoj Sandžaka, ali i regionalna sanitarna deponija i transfer stanice za opštine Prijepolje, Priboj, Novu Varoš i Sjenicu. Nastavka i završetak „Program povratka i održivog opstanka prognanih i interno raseljenih Bošnjaka opštine Priboj“ će biti u fokusu našeg djelovanja, rekao je Ašćerić.

Moramo da porazimo ideju Velike Srbije, koja je donijela nesreću svim narodima na Balkanu”, poručio je na kraju svog izlaganja. Na upit novinara kojeg će predsjedničkog kandidata njihova lista podržati, Ašćerić je kazao da građani Sandžaka trebaju da glasaju za onog kandidata koji će donijeti promjene.

Oni koji glasaju za Vučića i njegove koalicione partnere u Sandžaku direktno ugrožavaju suverenitet Bosne i Hercegovine kao države i biće odgovorni za nesreće koje planira velikosrpska politika u Bosni i na Kosovu”, istakao je kandidat za narodnog poslanika Emir Ašćerić

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime