24/04/2024
15.3 C
Novi Pazar

Zelenović: Advokati koalicije Moramo proveriće svaki pojedinačni slučaj ‘fantomskih glasača’

IZVOR:Beta

Nosilac parlamentarne liste koalicije “Moramo” Nebojša Zelenović izjavio je danas da će advokati te koalicije utvrditi činjenice o svakom pojedinačnom slučaju “fantomskih glasača”, odnosno glasačkih listića koji su stigli na adrese na kojima ne stanuju.

Zelenović, koji je i predsednik stranke Zajedno za Srbiju, je za televiziju Nova S rekao da je prijavljeno 500 takvih slučajeva i da će svi biti provereni, a da će o rezultatima biti obavešteni medjunarodni posmatrači izbora i domaće institucije.

On je naveo da je na izborima, 3. aprila, “pobeda opozicije moguća u celoj Srbiji a ne samo u Beogradu”, kao i da očekuje da će se predstavnici opozicije dogovoriti, shodno ostvarenim rezultatima, o preuzimanju vlasti.

Predsednik Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić, koji je i nosilac parlamentarne izborna liste “Boris Tadić-Ajmo ljudi”, je za Novu S rekao da je aktuelni režim Aleksandra Vučića “razorio socijalni sistem”, i da će “ko god pobedi na ovim izborima morati da rešava strašne socijalne probleme”.

“Srbija je na začelju regiona, medju pet najnerazvijenijih zemalja u Evropi. 2011. godine imali smo vrh u proizvodnji električne energije a sada imamo slom. Nažalost, moraćemo da ulažemo u nuklearni program”, rekao je Tadić.

On je rekao da njegova izborna lista beleži nepravilnosti u izbornom procesu koje gradjani mogu da prijave preko aplikacije pokreta “1 od 5 miliona”.

Na pitanje koga će od predsedničkih kandidata podržati ukoliko bude drugog kruga predsedničkih izbora, Tadić je rekao da će “podržati opozicione kandidate, ali ne i one koji su protiv članstva Srbije u EU”.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime