29/03/2024
8.3 C
Novi Pazar

Ugljanin: „Glasajte za crnog đavola, samo ne za Vučića“

Stranka Demokratske Akcije Sandžaka održala je večeras završni predizborni miting liste “SDA Sandžaka dr Sulejman Ugljanin” koja na Parlamentarnim izborima učestvuje pod rednim brojem. 13, u Sportskoj dvorani Pendik u Novom Pazaru, pred više hiljada svojih simpatizera i članova.

Građani koji su iz ostalih delova Novog Pazara, ali i ostalih Sandžačkih gradova pristizali na ovaj skup satima pre početka su formirali kolone vozila i na taj način blokirali saobraćaj u centru Novog Pazara.

Prisutnim građanima su se obratili visoki funkcioneri SDA Sandžaka, kao i kandidati ove liste na parlamentarnim izborima koji će se održati u nedelju.

Selma Kučević, bivša narodna poslanica u Skupštini Srbije i kandidat za narodnog poslanika na listi SDA Sandžaka, pre svog obraćanja zahvalila se predsedniku SDA Sulejmanu Ugljaninu jer je, prema njenim rečima, omogućio Bošnjacima da ponosno nose zastavu Bošnjaka i ponosno pevaju himnu Sandžačkih Bošnjaka. Ona se tokom svog obraćanja osvrnula na nedavno održani skup Srpske Napredne Stranke u Novom Pazaru i rekla da za razliku od tog skupa, na večerašnjem skupu nema autobusa iz Srbije, i dodala da su Bošnjaci večeras stojali ispod svoje zastave a ne ispod, kako je ona rekla, „dvoglavog orla i četiri S“.

Selma Kučević, foto: Irfan Ličina

Kučević je rekla da je cilj ove liste da se sve državne institucije vrate u Novi Pazar i ostale Sandžačke gradove, kako ne bi morali da za svaku stvar kontaktiraju institucije u drugim gradovima u Srbiji.

“Mi nećemo da nam se za sve pita Raška, Kraljevo, Čačak, Užice i Kragujevac, hoćemo da naše probleme rešavamo u institucijama u Pazaru, Tutinu i Sjenici. Da se razumemo, nemam ja ništa protiv ovih gradova, ali mi svoje ne damo, a ništa tuđe nećemo”, naglasila je Kučević, inače ćerka preminulog Šemsudina Kučevića, predsednika Opštine Tutin i podpredsednika SDA Sandžaka.

Nakon Kučević, simpatizerima i članovima SDA Sandžaka obratili su se i ostali kandidati sa ove liste, a posebne ovacije izazvao je Enis Imamović, bivši narodni poslanik i prvi na listi SDA Sulejmana Ugljanina. On se takođe osvrnuo na miting SNS-a koji je prethodne nedelje održan takođe u SD Pendik u Pazaru i rekao da je Predsednik Vučić tokom svog govora u Pazaru izjavio ljubav prema Bošnjacima, ali da to nije trebalo da uradi.

Odlazeći predsednik je, obraćajući se našim sugrađanima, rekao da voli Bošnjake, a mi mu kažemo da on nas ne treba da voli, nego da nas poštuje. Umesto da je ispuno sva obećanja koje je godinama davao, on je opet došao da se gađa putevima, fabrikama, praznim gradilištima i ostalim neostvarenim obećanjima”, rekao je Imamović.

Enis Imamović, foto: Irfan ličina


On je tokom svog obraćanja rekao da je Vučić dužan da poštuje Bošnjake, da poštuje Ustav i zakone Srbije, da zabrani veličanja genocida u Srebrenici, da zabrani crtanje murala Mladiću i ostalim osuđenicima, da uhapsi policajce u Priboju koji su želeli da od Pazara prave Vukovar a od Sjenice Srebrenicu, kao i da ostavi Bosnu na miru, tako što će poštovati njenu suverenost. Enis je pozvao birače da izađu na birališta u što većem broju i tako ozvaniče kraj ovog režima ali i kako je naveo pokažu na taj način da Sandžak postoji da će postojati.

Nakon Imamovića, skupu se obratio i Sulejman Ugljanin, predsednik i osnivač SDA Sandžaka. On je tokom svog govora, između ostalog, istakao da je SDA Sandžaka učestvovala u promenama režima Slobodana Miloševića i rekao da je sada vreme da se smeni još jedan, kako je istakao, kancerogeni režim. Ugljanin je rekao da građani u Srbiji treba da glasaju za bilo koga, samo ne za Vučića.



Jedan stari čovek u Srbiji je rekao ‘glasajte za crnog đavola, samo nemojte za Vučića’, i bio je u pravu. Građani Srbije neka glasaju tako, a mi u Sandžaku imamo naše kandidate i mi ćemo na taj način pomoći da dođe do promene ovog režima i omogućiti Srbiji da krene napred”, rekao je Ugljanin.

On je pozvao Bošnjake da izađu i na Predsedničke izbore, i da biraju demokratske kandidate. Iako nije naznačio za kojeg bi kandidata Bošnjaci trebalo da glasaju, upozorio ih je da dobro razmisle, jer na taj način su “odgovorni i prema sebi i prema svim građanima Srbije”.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime