27/04/2024
6.9 C
Novi Pazar

Zukorlić: Vučić je naš kandidat za predsjednika Srbije

Stranka Pravde i Pomirenja organizovala je večeras, na trgu Gazi Isa Bega u Novom Pazaru, završni predizborni skup liste “Muftijin Amanet – Usame Zukorlić” koja će se u nedjelju na Parlamentarnim izborima naći pod rednim brojem 8.

Više hiljada simpatizera  i članova Stranke Pravde i Pomirenja prisustvovalo je ovom skupu, a skup je počeo prisećanjem na amanete koje je simparizerima i članovima stranke ostavio preminuli bivši muftija Muamer efendija Zukorlić kao i pregledom dženaze ( sahrane ) koja je održana upravo na trgu na kojem je i večeras održan završni skup ove liste.

Na početku skupa obratio se Edin Đerlek koji je kazao da je ruka ove stranke ispružena prema svim članovima drugih Bošnjačkih stranka, jer je po njegovim riječima svima jasno da su mnogi glasači drugih stranaka ucjenjeni poslovima i raznim drugim strahovima, ali da su im srca kucala za preminulog muftiju Muamer efendiju Zukorlića.

On je dodao i da je energija ovog skupa dokaz da ljudi hoće i žele promjene. „Ova energija večeras je dokaz da građani Novog Pazara, Tutina, Sjenice i Priboja žele da žive u normalnom gradu, u gradu u kojem postoje normalni uslovi za život. Mi smo večeras došli da kažemo ne narkodilerima, ne partijskom zapošljavanju, ne odlascima mladih i da damo podršku Usame Zukorliću koji može da nas vodi u  ljepšu budućnost“, kazao je Đerlek.

Edin Đerlek, foto: Irfan Ličina

Nakon ostalih funkcionera ove stranke, obratila se i bivša narodna poslanica u Skupštini Srbije i kandidat ove liste na predstojećim izborima Misala Pramenković. Ona je rekla da su ona i njene kolege sa liste do sada u skupštini Srbije bili glas razuma i da će tako nastaviti. Pramenković je pozvala građane da podrže ovu listu, pozvala je one hrabre da pozivajuna glasanje ove liste, ali, kako kaže ona, i one manje hrabre također,  te na taj način kažu da je vrijeme za promjene.

Misala Pramenković, foto: Irfan Ličina

Na kraju skupa, prisutnim simpatizerima i članovima stranke pravde i pomirenja obratio se i predsednik ove stranke, Usame Zukorlić, sin preminulog bivšeg muftije Muamera efendije Zukorlića. On se najprije zahvalio prisutnima koji su se okupili na ovom skupu, a koji su po njegovim rečima, došli iz cijelog regiona i zemalja okruženja. Zukorlić je između ostalog istakao da promjene moraju da krenu od Novog Pazara i naglasio da će uspjeti da nakon izbora ukloni strah koji imaju građani Novog Pazara.

 “Ja vam kažem, upošljenici u Gradskoj upravi, prosvjeti, ostalim državanim institucijama, došao je kraj ucjenama i strahu, podržite našu listu i budite sigurni da ćemo ukloniti strah koji vlada među svim građanima Pazara ali i ostalim gradovima u Sandžaku”, kazao je Zukorlić.

Skup SPP, foto: Irfan Ličina

Na kraju svog obraćanja Usame Zukorlić je rekao  da on i Stranka Pravde i Pomirenja podržavaju politiku Aleksandra Vučića i istakao da se u mnogome ne slažu sa njim, ali da su ipak našli zajednički interes i zato je upravo Vučić njihov kandidat na Predsjedničkim izborima i pozvao sve Bošnjake da podrže Aleksandra Vučića na predstojećim izborima.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime