22/07/2024
18.9 C
Novi Pazar

Novi Pazar: Incident zbog propagandnog materijala

Predsednik Republičke izborne komisije (RIK) Vladimir Dimitrijević rekao je na prvoj konferenciji RIK-a da su u sedam časova otvorena sva biračka mesta, osim jednog u Novom Pazaru.

Kako je objasnio, glasanje će se odvijati bez prekida tokom čitavog dana, a zatvaranje biračkih mesta predviđeno je u 20 časova, nakon čega će birački odbori pristupiti rezultatima glasanja.

Naveo je da jedino biračko mesto koje nije otvoreno je broj 77 u Novom Pazaru.

Biračko mesto 77 koje se nalazi u OŠ. Bratatvo nije otvoreno zbog sukoba članova biračkog odbora u toj školi, a kako smo nezvanično saznali do sukoba je došlo zbog propagandnog materijala odnosno velikih banera stranaka koji su se nalazili u blizini ovog biračkog mesta. U sukobu su prema prvim informacijama do kojih smo došli učestovali članovi biračkog odbora iz Stranke Demokratske Akcije Sulejmana Ugljanina i Stranke Pravde i Pomirenja Usame Zukorlića, a prema prvim informacijama član SPP-a ošamario je člana komsiije koji je predstavljao SDA Sulejmana Ugljanina.

Nakon sukoba, prema rečima ljudi koji su se našli u blizini biračkog mesta, odmah se okupio veliki broj pristalica nakon čega je brzo intervenisala policija i omogućila da se ovo biračko mesto otvori a sav propagandni materijal u blizini ovog biračkog mesta je ili uklonjen ili prekriven.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime