27/07/2024
13.2 C
Novi Pazar

Otvorene prijave za Sarajevo Photography Award – nagrada 5.000 KM

Ove godine počinje veliki Sarajevo Photography Festival koji je internacionalnog tipa i prava prilika za umrežavanje fotografa i fotografkinja. Prijave za takmičarski dio prvog izdanja Sarajevo Photography Award su počele, a festival će se održati od 13.5. do 15.5.2022. godine u Sarajevu.

Takmičenje daje priliku fotografima svih uzrasta, profesionalcima i amaterima, da svoj rad predstave javnosti, te osvoje vrijedne nagrade.

Konkurs će biti otvoren do 30. 4. 2022. godine, a fotografi će se takmičiti u 8 kategorija fotografije: dokumentarna fotografija (reportaža), portret, modna fotografija, vjenčanja, mobilna fotografija, life, reklamna fotografija te pejzaž/urbani pejzaž.

Finalisti i nagrađeni fotografi imat će priliku izložiti svoje radove na velikoj završnoj izložbi 14. maja u Vijećnici. Pobjednika cjelokupnog takmičenja očekuje Grand Prix nagrada u iznosu od 5.000 KM.

Pored takmičarskog dijela, Festival će obuhvatiti i stručna predavanja iz oblasti vizualnih umjetnosti koja će biti otvorenog tipa i besplatna za sve zainteresovane.


Sve informacije oko uslova učešća na festivalu možete naći na www.sarajevophotofest.com i društvenim mrežama festivala: Instagram i Facebook.
Instagram: https://www.instagram.com/sarajevophotographyfestival/
Facebook: https://www.facebook.com/SarajevoPhotographyAward

Festival su podržali: EU u BiH, Grad Sarajevo i ASA Banka.

Organizatori Sarajevo Photography Festivala objavili su imena stručnog žirija koji će ocjenjivati takmičarski dio programa festivala. Internacionalni žiri sastavljen je od eminentnih i nagrađivanih umjetnika, eksperata u kategorijama fotografije koje će ocjenjivati:

  1. Modna fotografija – Edvin Kalić
  2. Dokumentarna fotografija (reportaža) – Paul Lowe
  3. Life – Damir Šagolj
  4. Portret – Duško Miljanić
  5. Mobilna fotografija – Jelena Janković
  6. Kreativna fotografija – Bojan Hadžihalilović
  7. Pejzaž/urbani pejzaž – Andrija Ilić
  8. Vjenčanja – Arnej Misirlić

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime