25/06/2024
21.5 C
Novi Pazar

Medjedović o kazni FSS: Pošteno je da nam kažu da istupimo iz lige i mi ćemo to uraditi

IZVOR:Beta

Generalni sekretar Fudbalskog kluba Novi Pazar Fikret Medjedović rekao je večeras da je očigledno da taj superligaš nekome smeta i da je to razlog što ga je Fudbalski savez Srbije (FSS) kaznio sa 10 miliona dinara i uslovnim oduzimanjem šest bodova. 

“Želimo da pitamo na osnovu kojih kriterijuma i kojih konkretnih dokaza se donose ovakve drastične odluke. Sudeći po našim rezultatima, formi i igrama izvesno je da ćemo obezbediti opstanak u Super ligi, pa ovakvim postupcima odredjeni pojedinci žele da nas spreče da ostvarimo taj uspeh”, rekao je Medjedović.

On je priznao da u klubu ne znaju na šta da se žale i zatražio da se obelodane dokazi i pojedinci koji su navodno učestvovali u nelegalnim radnjama.

“Pošto je jasno da smo trn u oku, pošteno je da nam se otvoreno kaže da istupimo iz lige i mi ćemo to uraditi. Bolje je, nego da nas na ovaj način izbacuju. Ako smo već ovako nepoželjni, glupo je da trošimo novac od gradskog budžeta i sponzora. Bolje je da se ta sredstva usmere u druge svrhe”, ocenio je Medjedović.

FSS je kaznio Novopazarce sa 10 miliona dinara zbog sumnji u nameštanje rezultata utakmice izmedju Radnika i Novog Pazara (2:0), koja je odigrana 11. aprila u Surdulici.

Osim toga, navodi se de će uslovna kazna u vidu oduzimanju šest bodova biti aktivirana ako Novi Pazar u naredne dve godine bude pod istragom Evropske fudbalske unije (Uefa).

“Ta novčana kazna predstavlja 20 odsto godišnjeg budžeta kluba, koji je jedan od najmanjih u Super ligi. Jasno da i na taj način žele da zaustave Novi Pazar i otežaju mu budući rad i funkcionisanje”, zaključio je Fikret Medjedović.

Tri kola pre kraja prvenstva, Novi Pazar je peti u plej-aut grupi i ukupno 13. medju superligašima sa 35 bodova.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime