26/04/2024
3.6 C
Novi Pazar

IUNP: Nećemo dozvoliti da Univerzitet postane igračka ni jednoj političkoj partiji

Informativna služba Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru izdala je danas saopćenje za javnost u kojem stoji da će Univerzitet tražiti zaštitu od organa R. Srbije ali i od međunarodnih faktora jer kako kažu, neće dozvoliti radikalizaciju Univerziteta.

Saopćenje je izdato zbog verbalnih napada koji su upućeni na adresu Univerziteta od strane pristalica političke partije Stranka pravde i pomirenja koji su na društvenim mrežama, nakon obilježavanja godišnjice Univerziteta, krenuli sa negativnim tekstovima prozivajući muftiju Mevludina Dudića i Elmu Elfić Zukorlić.

„Nećemo dozvoliti da Univerzitet postane igračka ni jednoj političkoj partiji“, stoji u saopćenju u kojem se naglašava da će se boriti za vrijednosti slobode kritičke misli i univerzalnosti.
U saopćenju još stoji da verbalne napade upućuju ljudi koji nisu mogli ni da se fotografišu sa osnivačem Univerziteta, Muamerom Zukorlićem, da su najveći trud, pored Zukorlića, za akreditaciju Univerziteta, dali Elma Elfić, Refik Šaćirović, Suad Bećirovoć, Amela Lukač Zoranić i Muzafer Saračević.

Podsjećamo da je Svečana akademija na kojoj se proslavilo 20 godina od osnivanja Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru bila 4. maja, te da su na njoj prisustvovali redstavnici kabineta predsjednika R. Srbije, predstavnici Vlade i ministarstava R. Srbije, predstavnici Mešihata Islamske zajednice u Srbiji, ali i predstavnici Bošnjačkog nacionalnog vijeća te svih političkih partija iz Sandžaka.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime