18/06/2024
16.5 C
Novi Pazar

Otvaranje izložbe grafika „Slobodan pad“ Harisa Ličine

Haris Ličina, doktorand na departmanu za primjenjenu umjetnost, predstaviće se novopazarskoj publici izložbom grafika koja nosi naziv „Slobodan pad“ u petak, 10. juna u Galeriji Multimedijalnog centra.

Haris Ličina, doktorand na departmanu za primjenjenu umjetnost, predstaviće se novopazarskoj publici izložbom grafika koja nosi naziv „Slobodan pad“ u petak, 10. juna u Galeriji Multimedijalnog centra.

Haris će izložiti seriju od 16 grafika koje su rezultat istraživanja u okviru njegovih master studija. Iako je centralni motiv gotovo svih radova figura u padu, tematika i ideja radova je individualna. Dok se jedna grupa radova bavi striktno pojmom estetike i za cilj ima postizanje univerzalnosti umjetničkog djela, druga grupa je angažovanog karaktera i bavi se aktuelnim događajima i određenim društvenim anomalijama. Ono što je zajedničko za sve radove jeste stilski pristup koji korespondira sa evropskim odgovorom na angloamerički pop-art. Radovi su najvećim dijelom realizovani u tehnici sitoštampe.

O ovoj izložbi ali i o svom radu Haris je govorio u podkastu #konTAKT koji emitujemo na našem portalu, kada je bio gost sa svojim prijateljem Džemilom Islamovićem.


Haris je priredio 6 samostalnih izložbi, i izlagao na preko 35 kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Dobitnik nekoliko nagrada među kojima: Istaknuta nagrada na Bijenalu umjetnika Vranja 2021. godine, Specijalna nagrada na Likovnom salonu mladih 2021. godine. Stipendista najvećih državnih studentskih stipendija (stipendija “Dositeja”, stipendija “Nadareni studenti”) Predavač i organizator mnogih umjetničkih radionica i kurseva grafike, fotografije i grafičkog dizajna. Takođe bio polaznik nekoliko studentskih razmjena obrazovnog karaktera u inostranstvu (Njemačka – Bremen, Oldenburg, Rusija – Belgorod, Moskva).

Trenutno zaposlen na Fakultetu primjenjenih umjetnosti u svojstvu istraživača i kao grafički dizajner u advertajzing agenciji “McCann Beograd”. Član SULUa i Foto-kino kluba Novi Pazar.
Izložbu u petak, u 19 i 30 sati otvorit će prof. Ervin Ćatović.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime