27/07/2024
13.2 C
Novi Pazar

SDP I SPP od jutros prikupljaju potpise za Bošnjačko nacionalno vijeće (BNV)

Iako su ih predložile stranke čiji su aktivni članovi, nosioci obe liste za portal Free media kažu da je BNV potrebno potpuno depolitizovati i predati ljudima koji dobro rade svoj posao i koji su najbolji u različitim oblastima.

Sandžačka demokratska partija (SDP) i Stranka pravde i pomirenja (SPP) od jutros prikupljaju potpise aktivista i simpatizera za predstojeće izbore za Bošnjačko nacionalno vijeće (BNV).

Iako su ih predložile stranke čiji su aktivni članovi, nosioci obe liste za portal Free media kažu da je BNV potrebno potpuno depolitizovati i predati ljudima koji dobro rade svoj posao i koji su najbolji u različitim oblastima.

Nosilac liste SPP “Jedinstveno za slobodno vijeće” Misala Pramenković rekla je da će voditi voditi afirmativnu, fer i korektnu izbornu kampanju, predstavljajući program, u čijem fokusu će biti četiri oblasti koje čine ingerenciju BNV.

Ona je za naš portal rekla da će ovu lista činiti ugledni intelektualci i autentični predstavnici bošnjačkog naroda.

“Meni je ponos da budem prva među jednakima. Naš cilj je da kao pokret kojeg je ustanovio i osnovao rahmetli akademik Muamer Zukorlić odlično oslobodimo BNV koje pune tri decenije adekvatno ne obavlja posao koji im je u nadležnosti, pre svega obrazovanje na bosanskom jeziku, kultura, informisanja i službena upotrebe jezika i pisma“, rekla je Pramenkovićeva.

Ona je istakla da očekuje veliku podršku Bošnjaka i svih ljudi koji prepoznaju ovu listu kao sinonim za nacionalnu priču.

“Bošnjaci su svesni neophodnosti promena u pogledu afirmacije i uvažavanja njihovih nacionalnih prava. Nacionalni saveti su veoma važne institucije koje krovno moraju stati ispred svoga naroda”, rekla je Pramenkovićeva.

Nosilac liste SDP Husein Memić očekuje da će potpisi biti prikupljeni tokom dana, te da će već sutra predati listu.

“Verujem da ću ispuniti amanet, ovo je veliko breme i odgovornost, a ja ću se truditi da ispunim sva očekivanja. Prihvatio sam da predvodim listu čija će odlika biti širokogrudost, otvorena vrata prema svim dobrim, normalnim ljudima, koji su spremni da rade u interesu Bošnjaka“, rekao je Memić.

On je za naš portal rekao da će kampanja biti pomiriteljska prema svim partijama.

“Tako sam do sada i ja radio kao prvi čovek Kulturnog centra, pokazivao sam širokogrudost, koja je svima poznata. Mi se ovde svi znamo, naša biografija je najbolje ogledalo za ljude koji sutra treba da nas podrže na izborima“, rekao je Memić.

Izbori za članove nacionalnih saveta nacionalnih manjina biće održani 13. novembra.


Sve informacije i vijesti vezane za izbore za Bošnjačko nacionalno vijeće možete čitati na našem sajtu u novoj kategoriji #IZBORI BNV 2022

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime