26/04/2024
10.5 C
Novi Pazar

Kragujevac: Bezbednosna šetnja u okviru projekta ‘Sigurnost žena i devojčica u javnom prostoru’

IZVOR:Beta

U okviru projekta “Sigurnost  žena i devojčica u javnom prostoru” koji sprovodi Agencija Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost “UN Women”, u Kragujevcu je održana Bezbednosna šetnja, tokom koje su najavljene novine u budućim arhitektonskim zdanjima koja treba da budu bezbedna, pristupačna i osvetljena kako bi se žene osećale bezbedno i sigurno.

Kako je najavljeno iz gradske uprave, u okviru ovog projekta biće mapiran čitav grad i odredjene lokacije koje se smatraju nebezbednim po zapažanju njihovih korisnica.

“U Kragujevcu je u toku realizacija dva lokalna akciona plana, jedan iz oblasti socijalne inkluzije Roma i Romkinja, a drugi iz oblasti rodne ravnopravnosti. Predstoji nam i usvajanje Antidiskriminacionog kodeksa, i u svim ovim oblastima veoma smo posvećeni unapredjenju bezbednosti žena i devojčica”, rekla je gradska većnica Gordana Damnjanović.

U Bezednosnoj šetnji, koja je krenula od zgrade Gradske uprave kroz uži centar grada, učestvovali su predstavnici Gradskog veća, Školske uprave, ombudsman grada Kragujevca, kao i predstavnici gradskih institucija i organizacija.

Grad Kragujevac je zajedno sa još četiri grada predložen od strane Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost i ministarstva za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog da učestvuje u projektu “Sigurnost  žena i devojčica u javnom prostoru”, kao grad koji je primer dobre prakse.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime