19/04/2024
9.7 C
Novi Pazar

Novi Pazar: Registar zagadjivača do kraja septembra

IZVOR:Beta

Izrada lokalnog registra zagadjivača u Novom Pazaru je u toku i do kraja septembra trebalo bi da bude javno objavljen, rečeno je danas radiju Sto plus u Gradskoj upravi.

U Odeljenju za zaštitu životne sredine su rekli da su u procesu izrade kontaktirali oko 50 kompanija od kojih je osam odgovorilo na njihove zahteve.

Naveli su da su kompanije dužne da odgovore da li podležu kriterijumima po kojima se mogu svrstati u registar zagadjenja, jer njegova izrada “zavisi od kapaciteta proizvodnje, radnika i hemijskih supstanci koje firme koriste u proizvodnji”, a o čemu oni, kako dodaju, ne znaju mnogo.

Rukovodilac Odeljenja Ivan Milanović početkom avgusta je rekao da su firme koje se bave preradom metala, drveta, otpadnim vodama, prehrambenom proizvodima i uzgojem stoke samo neke od brojnih, koje su u obavezi da svoje podatke o negativnom uticaju na životnu sredinu dostave lokalnoj samoupravi.

On je tada pojasnio i da su firme upoznate sa procedurom, po kojoj su neke od njih u obavezi da podatke dostavljaju samo lokalnoj samoupravi, dok ostale svoje podatke dostavljaju samo Agenciji za zaštitu životne sredine.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime