27/07/2024
22.7 C
Novi Pazar

ZNP: Danas “Šetnja za rijeke” u Novom Pazaru

Građani Novog Pazara okupljeni oko inicijative “Za zdrav Novi Pazar” najavili su “Šetnju za rijeke” za nedjelju, 18. septembar 2022. godine u 16:15č.

Građani Novog Pazara okupljeni oko inicijative “Za zdrav Novi Pazar” najavili su “Šetnju za rijeke” za nedjelju, 18. septembar 2022. godine.

Putem FB stranice ova grupa pozvala je građane kako bi zajedno pokazali da se treba više brinuti o rijekama u ovom gradu.

“Naše rijeke već godinama unazad trebaju našu pažnju, sada je vrijeme da ne stanemo i nastavimo našu borbu”, stoji u obavijesti ove grupe.
U tekstu stoji da će okupljanje biti na Mazut platou u centru grada, sa početkom od 16:15 časova.

Podsjećamo, građani okupljeni oko inicijative “Za zdrav Novi Pazar” u junu ove godine održali su protest u centru Novog Pazara nakon izlivanja mazuta iz “Gradske toplane” u rijeku Rašku, a na kojem je došao veliki broj uglednih građana ovog grada.

Oni su tada tražili da se to izlivanje hitno zaustavi, da Zavod za javno zdravlje objavi izvještaj o uticaju tog incidenta na zdravlje ljudi, te da se smijene odgovorni i protiv njih pokrenu odgovarajući postupci.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime