20/04/2024
1.4 C
Novi Pazar

Upis u poseban birački spisak do 28. oktobra

Preduslov za ostvarivanje biračkog prava punoletnih građana na predstojećim izborima za savete nacionalnih manjina u Srbiji je da su upisani u poseban birački spisak, podsetili su danas iz lokalne samouprave u Novom Pazaru.

Načelnik Gradske uprave Džemil Divanefendić rekao je da građani na više načina mogu da provere da li se njihovo ime nalazi na tom spisku.

„Ne mora da znači da su svi građani čije se ime nalazi na opštem biračkom spisku i koji su već glasali na nekim prethodnim izborima, upisani u poseban birački spisak. Zato pozivam sve građane, koji žele da glasaju na izborima za nacionalne savete, da to provere preko portala Ministarstva za državnu upravu ili lično, u kancelariji broj 207 u zgradi Gradske uprave grada, svakog radnog dana od 7.30 do 15 sati“, rekao je Divanefendić.

Oni koji po zakonu ostvaruju biračko pravo, a utvrde da nisu upisani u poseban birački spisak, treba da uz važeću ličnu kartu podnesu zahtev za upis.

U lokalnoj samoupravi kažu da je procedura upisa kratka i jednostavna, a da je to moguće uraditi do zaključivanja spiska, 28. oktobra.

Izbori za članove nacionalnih saveta nacionalnih manjina biće održani 13. novembra.


Proverite da li ste upisani u poseban birački spisak nacionalne manjine – Klikom na LINK

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime