20/04/2024
2.3 C
Novi Pazar

Mešihat IZuS: Kandidatima za vijećnike zamrznut status

Na sajtu Mešihata se navodi da je na vanrednoj sednici odlučeno da oni koji prihvate kandidaturu bez njihove saglasnosti budu razrešeni sa funkcija.

Mešihat Islamske zajednice (IZ) u Srbiji doneo je danas odluku da se svim funkcionerima i službenicima koji su tražili saglasnost za učešće na listama kandidata za predstojeće izbore za Bošnjačko nacionalno vijeće (BNV) zamrzne status do okončanja izbornog procesa.

Na sajtu Mešihata se navodi da je na vanrednoj sednici odlučeno da oni koji prihvate kandidaturu bez njihove saglasnosti budu razrešeni sa funkcija.

“Mešihat poziva nosioce i predstavnike svih lista da biračima ponude konkretne programe u cilju unapređenja stanja u oblastima koje su u nadležnosti nacionalnih saveta, te da kampanje vode uz međusobno poštovanje i čuvanje časti i dostojanstva svakog pojedinca”, saopšteno je iz ove verske ustanove.

Na sednici je zaključeno je da se zvaničnim stavovima IZ smatraju samo stavovi organa i čelnika objavljeni na portalu Mešihata, glasilima ove zajednice i drugim medijima, a nikako stavovi i mišljenja pojedinaca izneti na društvenim mrežama.

Nakon isteka drugog mandata dekana Fakulteta za islamske studije Envera Gicića, Mešihat je imenovao tročlanu Upravu na godinu dana na čelu sa muftijom Mevludom Dudićem i članovima Almirom Pramenkovićem i Hajrudinom Balićem.

Gicić je imenovan za savetnika predsednika Mešihata za odnose sa arapskim svetom.


Sve informacije i vijesti vezane za izbore za Bošnjačko nacionalno vijeće možete čitati na našem sajtu u novoj kategoriji #IZBORI BNV 2022


NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime