19/04/2024
10.6 C
Novi Pazar

Na aukciji lopta kojom je Maradona postigao čuvene golove protiv Engleske 1986.

IZVOR:Beta

Lopta kojom je argentinski fudbaler Dijego Maradona postigao dva čuvena gola u četvrtfinalu Svetskog prvenstva 1986. godine protiv Engleske, biće ponudjena na aukciji.

Procenjeno je da će lopta sa te utakmice biti prodata po ceni izmedju 2,5 miliona i tri miliona funti, preneo je danas Bi-Bi-Si (BBC).

Loptu prodaje Ali Bin Naser, fudbalski sudija iz Tunisa.

“Ova lopta je deo istorije fudbala, pravo je vreme da je podelimo sa svetom”, rekao je Bin Naser.

Lopta će biti na aukciji 16. novembra u sklopu posebnog dogadjaja uoči Svetskog prvenstva u Kataru. Aukcija će biti prenošena putem interneta, a potencijalni kupci mogu da registruju svoje ponude onlajn od 28. oktobra u aukcijskoj kući Grejem Bad.

Lopta je korišćena svih 90 minuta utakmice, koja je jedna od najvažnijih i najkontroverznijih u istoriji svetskih prvenstava.

Bin Naser nije video da je Maradona postigao gol rukom. Legendarni Argentinac je posle utakmice rekao da je gol postigao “malo glavom, malo božjom rukom”, priznavši da se plašio da će sudija poništiti pogodak. 

Drugi gol koji je Maradona postigao u toj utakmici poznat je kao “gol veka” i smatra se jednim od najlepših u istoriji fudbala, nakon što je pred 115.000 gledalaca na stadionu Asteka u Meksiko Sitiju driblao celu protivničku ekipu Engleske.

Argentina je 22. juna 1986. godine u četvrtfinalu pobedila Englesku sa 2:1, a kasnije je osvojila Svetsko prvenstvo.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime