29/03/2024
17.5 C
Novi Pazar

Haris Plojović iz Novog Pazara dobitnik nagrade “25. novembar”

Haris Plojović iz Novog Pazara dobitnik je nagrade za najbolji neobjavljeni rukopis koju dodjeljuje sedmični list za politiku, društvo i kulturu „STAV“.

Mladi doktor iz Novog Pazara, Haris Plojović, koji ima veliku ljubav prema pisanju, osvojio je nagradu „“25. novembar” za najbolji neobjavljeni rukopis, zbirku pjesama „Tespih“, a koja se dodjeljuje sedmu godinu za redom.

“Nagrada 25.novembar je važno priznanje. Nije tako čest slučaj da literarni konkursi u BiH uključuju i Sandžak. Ovim činom, Stav je napravio izuzetan korak ka povezivanju sandžačke i bosanskohercegovačke književnosti. Zbog toga, ovo je nagrada i narodu Sandžaka. Pored toga, dobiti nagradu zajedno sa akademikom Dževadom Jahićem i Zlatkom Topčićem je velika čast. Nagrada 25.novembar je emanet i podsticaj za dalji rad”, kazao je za TAKT Haris Plojović.

On je u gostovanju na podkastu „konTAKT“ istakao da pisanje i te kako ima veze sa medicinom, te da su mnogi poznati pisci i pjesnici upravo bili ljekari po struci.

Njegovo gostovanje možete pogledati:

Gostovanje Harisa Plojovića u podkastu “konTAKT”

Haris se nada da će njegova zbirka pjesama “Tespih” izaći iz štampe do kraja 2022. godine, a želja mu je da prva promocija bude u njegovom rodnom gradu u prostorijama Bošnjačkog nacionalnog vijeća.

Ove godine dobitnik Nagrade “25. novembar” za životno djelo je prof. dr. Dževad Jahić, dok je laureat za knjigu godine književnik Zlatko Topčić i to za roman “28.06.1914.” (Izdavačka kuća “Planjax”, Tešanj).

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime