22/07/2024
22.5 C
Novi Pazar

Novi Pazar: Na čelu konzorcijuma za izgradnju i obnovu Opšte bolnice novosadski GAT

Konzorcijumu, predvođenom kompanijom GAT iz Novog Sada, poveren je posao izgradnje, dogradnje, rekonstrukcije i adaptacije objekata Opšte bolnice u Novom Pazaru, preneo je danas radio Sto plus.

IZVOR:Beta

Ta grupa, koju čine i novosadski Tehno inženjering i Enterijer Moša, beogradski Saturn elektrik i Jugogradnja, te Remontni centar iz Užica, ponudili su da posao obave za nešto više od šest milijardi i 119 miliona dinara, odnosno, oko 51,8 miliona evra.

Na tender se prijavio i konzorcijum predvođen austrijskim Štrabagom koji je dostavio nižu ponudu, pet milijardi i 982 miliona dinara, ali ju je tenderska komisija odbila zbog “utvrđenih nedostataka”.

Naime, pregledom tenderske dokumentacije utvrđeno je da Štrabag nije iskazao cene bez poreza na dodatu vrednost za pojedine pozicije, da raspolaže sa 95 umesto 100 radnika sposobnih za rad na visini, da nije priložio dokaze o bonitetu “BB” i da ponuđeni materijal i oprema ne ispunjavaju tražene uslove.

Tenderom je predviđena izgradnja novog objekta odeljenja psihijatrije, kotlarnice i trafo stanice, kao i dogradnja i rekonstrukcija internog odeljenja, hirurgije i zgrade Doma zdravlja.

Odeljenje psihijatrije imaće 1.937 kvadrata, objekat će biti na dva sprata i nalaziće se u blizini sadašnjeg grudnog odeljenja.

Rekonstrukcijom postojećih objekata, pored nadogradnje i proširivanja prostornih kapaciteta, predviđena je i kompletna zamena dotrajalih instalacija.

Kompaniji GAT, kao nosiocu konzorcijuma, ovo je četvrti veliki posao u ovom kraju u poslednjih nekoliko godina.

Prethodno su im povereni rekonstrukcija osnovne škole “Bratstvo” u Novom Pazaru vredna oko 5,3 miliona evra i izgradnja novog objekta OŠ “Svetozar Marković” u Sjenici u vrednosti od 11,7 miliona evra.

Nedavno su ponudom od preko 4,9 miliona evra pobedili i na tenderu za rekonstrukciju osnovne škole “Desanka Maksimović” i izgradnju fiskulturne sale u toj obrazovnoj ustanovi.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime