25/04/2024
7.6 C
Novi Pazar

Trodnevni novogodišnji program u Budvi koštao pola miliona evra

IZVOR:Beta

Trodnevni novogodišnji program u Budvi koštao je gotovo pola miliona evra, od čega je nešto više od 300 hiljada evra uplaćeno na račune muzičkih zvezda.

Trodnevni program i izuzetno lepo vrijeme privukli su u Budvu više od 55 hiljada posetilaca.

Organizatori su potvrdili Vijestima da je najviše plaćena muzička zvezda bio Dino Merlin, čije je angažovanje Turistička organizacija platila 90 hiljada evra.

Za novogodišnji nastup hrvatska zvezda Zlatan Stipišić – Džiboni dobio je 80 hiljada evra. Nastup Džibonija dogovoren je bio još za doček 2022. ali je zbog pandemije bio otkazan. Tada mu je bila uplaćena polovina honorara.

Svoj nastup dobro je naplatio i vodeći bend regiona, Dubioza kolektiv, čiji je honorar, kako je Vijestima potvrđeno, iznosio 45 hiljada evra.

Jedna od najviše plaćenih bila je i prošlogodišnja predstavnica Srbije na Evroviziji, Ana Đurić – Konstrakta koja je dobila 30 hiljada evra.

Tradiciju astronomskih honorara u Budvi počela je folk pevačica Svetlana Ceca Ražnatović kojoj je pre 18 godina za polučasovni nastup na trgu ispred Starog grada plaćeno 100 hiljada evra.

Od tada nijedna regionalna muzička zvijezda koja je istrajavala na visokim honorarima nije otišla praznih ruku iz Budve: zvezde novogodišnje večeri uglavnom su dobijale 80 hiljada, neke čak i 110 hiljada evra.

Budva od 2000. organizuje javne dočeke Nove godine i do sada je ugostila najveća muzička imena po svom ukusu: od Lepe Brene, Džipsi kingsa, Prljavog kazališta, Bijelog dugmeta, Hari Mata Harija, Plavog orkestra, Severine, Sergeja Ćetkovića, Zdravka Čolića, Marije Šerifović, Halida Bešlića, do Riblje Čorbe i pomenute Cece Ražnatović.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime