19/04/2024
2.7 C
Novi Pazar

Viši sud ukinuo oslobađajuću presudu okrivljenom za ugrožavanje Halilovića

Viši sud u Novom Pazaru ukinuo je presudu Osnovnog suda kojom je N.M. bio oslobođen optužbi da je 7. septembra 2020. godine, u krugu Opšte bolnice, pretio uredniku portala “Snews” Medinu Haliloviću.

U saopštenju Halilovića dostavljenog medijima, navodi se da je Viši sud usvojio žalbu Osnovnog javnog tužilaštva i predmet vratio prvostepenom sudu na ponovno odlučivanje zbog “bitnih povreda odredaba krivičnog postupka, pogrešnog i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja i povreda Krivičnog zakonika”.

Dodaje se i da je Viši sud zaključio da prvobitna presuda “ne sadrži dovoljne i potpune razloge za zaključak da nije dokazano da je okrivljeni izvršio krivično delo koje mu se stavlja na teret”, te da su “razlozi dati u obrazloženju nejasni i znatnoj meri protivrečni”.

Halilović je naveo i da je, radi interesa javnosti i novinara, “kako bi osujetio i sankcionisao svaki oblik nasilja” protiv postupajućeg sudije Osnovnog suda Fuada Zukorlića Ministarstvu pravde podneo pritužbu, kao i da će Visokom savetu sudstva i drugim pravnim instancama uložiti predstavke.

Incident zbog kojeg je vođen postupak pred Osnovnim sudom desio se u vreme epidemije korona virusa, u krugu Opšte bolnice, dok je Halilović intervjuisao građanina koji je štrajkovao glađu nezadovoljan radom te zdravstvene ustanove.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime