04/05/2024
13.7 C
Novi Pazar

Kijevčanin predstavio urbanu arhitekturu Novog Pazara

Novopazarski slikar Demir Kijevčanin predstavio se trećom samostalnom izložbom u Galeriji Multimedijalnog centra u Novom Pazaru ciklusom od 11 slika inspirisanih urbanom arhitekturom ovog grada.

Urednica programa ove galerije Amra Hodžić Jejna rekla je prilikom otvaranja izložbe da Kijevčanina inspirišu urbani delovi stare čaršije, ali i modernog gradskog jezgra.

“Posmatranjem njegovih slika možete doživeti najupečatljivije vizuelne reprezentacije Novog Pazara, kao što kroz apstrakt pisanog dela možete shvatiti temu. Odsustvo figuracije daje poseban mir slikama. Kao da je vreme stalo…”, rekla je Jejna.

Ona je istakla da taj mir daje posebnu dimenziju ovim radovima, jer nas distancira od gradske užurbanosti i uvodi u poseban, skoro nadrealan svet njegovog slikarstva.

Kijevčanin je osnovne i master studije završio na Fakultetu likovnih umetnosti, na  Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru, a do sada je imao dve samostalne i učestvovao je na četiri kolektivne izložbe. Bio je učesnik nekoliko likovnih kolonija u zemlji i u inostranstvu.

Izložba će biti otvorena do 7. marta.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime