05/03/2024
12.2 C
Novi Pazar

Gradonačelnik Novog Pazara smenio pomoćnike

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac razrešio je dužnosti svoje pomoćnike Nihada Hasanovića i Dejana Kulundžića, objavio je danas radio Sto plus.

IZVOR:Beta

Biševac je rešenja o njihovoj smeni doneo još 14. februara i ona su odmah stupila na snagu.

Na taj način, Biševac je postupio po nalogu Upravnog inspektorata Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave da reši radnopravni status Hasanovića i Kulundžića jer je utvrđeno da ih je nezakonito postavio za pomoćnike.

Upravna inspekcija je, prilikom redovnog nadzora sprovedenog tokom septembra, utvrdila da su Hasanović i Kulundžić postavljeni na te pozicije suprotno odredbama Zakona o zaposlenima u autonomnim pokrajinama i jedinicama lokalne samouprave.

Oni su za pomoćnike Biševca postavljeni u septembru 2020. godine sa trećinom radnog vremena, jer već imaju stalna zaposlenja – Hasanović kao direktor Poljoprivredno stručne službe, a Kulundžić kao direktor Osnovne škole “Bratstvo”.

Nakon toga, upravni inspektor predložio je Biševcu da donese rešenja kojim će njih dvojica biti na stalnom radu u njegovom kabinetu, do kraja njegovog mandata ili da ih razreši sa tih funkcija.

“U ovom slučaju zakon je jasan. Nema razloga za izbegavanje njegove primene i poštovanja. U skladu sa zakonskim odredbama i inspekcijskim predlozima, doneću odgovarajuća rešenja”, rekao je ranije Biševac za list “Danas”.

Hasanović, predsednik Sandžačke demokratske partije, je bio pomoćnik gradonačelnika zadužen za infrastrukturu, poljoprivredu i vodoprivredu je, dok je resor Kulundžića, koji je na čelu Gradskog odbora Socijalističke partije Srbije u Novom Pazaru, bio “prerađivačka industrija, trgovina, građevinarstvo i saobraćaj”.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime