29/03/2024
21.6 C
Novi Pazar

LA plaća 28,5 miliona dolara udovici Kobija Brajanta zbog deljenja fotografija sa mesta nesreće

Okrug Los Anđelesa pristao je danas na nagodbu prema kojoj je dužan da plati 28,5 miliona dolara udovici legendarnog košarkaša Kobija Brajanta, nakon što je policija delila fotografije sa mesta helikopterske nesreće pre tri godine.

IZVOR:Beta

Brajant i njegova ćerka Džijana poginuli su zajedno sa još sedam osoba kada se 26. januara na području Los Anđelesa srušio helikopter.

Tužbu je uputila njegova supruga Vanesa Brajant, rekavši da su “spasilačke službe fotografisale ljudske ostatke kao suvenire sa kojima se može trgovati”.

U martu 2021. godine, Vanesa Brajant je objavila imena četiri zamenika šerifa za koje je rekla da su delili fotografije mrtve dece, roditelja i trenera, koji su putovali na košarkašku utakmicu.

Okrug će prema novom dogovoru platiti 13,5 milona dolara, zajedno sa 15 miliona dolara koliko je savezna porota dodelila Brajantovoj udovici na suđenju u avgustu prošle godine.

“Danas je uspešno završena hrabra borba gospođe Brajant, koja je pozvala na odgovornost one koji su učestvovali u ovom grotesknom ponašanju”, rekao je njen advokat Luis Li.

Kris Čester, koji je u nesreći ostao bez supruge i ćerke, odvojeno se dogovorio sa okrugom za gotovo 20 miliona dolara.

Kobi Brajant se smatra jednim od najboljih igrača NBA lige svih vremena. Tokom cele karijere nastupao je za Los Anđeles lejkerse, sa kojima je osvojio pet NBA titula.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime