29/03/2024
17.5 C
Novi Pazar

Safet Bandžović: Kada primite nagradu za životno djelo u sredini iz koje ste potekli ona vas posebno obavezuje (Video)

Historičaru iz Novog Pazara, Safetu Bandžoviću uručena je nagrada “Ahmed Vali” koja mu je pripala za cjelokupno naučno djelo, a sa posebnim povodom za knjigu “Bošnjaci i antifašizam”.

IZVOR:Behartv

Ističući da bez obzira što već duže vrijeme ne živi u Novom Pazaru, Bandžović je rekao da nikada nije kidao vezu sa rodnim gradom u smislu istraživanja, da je jedan od stalnih saradnika Novopazarskog zbornika i da je uvijek, u granicama svojih mogućnosti, želio da se bavi historijom ovog prostora i, da na neki način, to posvjedoče i njegove knjige.

“Kada primite nagradu za životno djelo u sredini iz koje ste potekli ona na neki način obavezuje da se, bez obzira na sve, nastavi svoja saradnja i ja ću, u granicama svojih mogućnosti, nastaviti da se bavim istragom ovog prostora. Za svakog historičara je posebno priznanje ako ono što radi ostaje kao putokaz za generacije koje će doći”, kazao je profesor Bandžović, zahvalivši se Kulturnom centru i žiriju koji su donijeli odluku da mu bude dodijeljene ova nagrada i odali mu priznanje za rad.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime