30/05/2024
14 C
Novi Pazar

Đukanović: Kod mene nema antisrpstva, ja sam protiv velikosrpske politike

IZVOR:Beta

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović izjavio je danas da u njegovim stavovima nema antisrpstva već da je protiv velikosrpske politike, te da ima korektan odnos sa srpskim predsednikom Aleksandrom Vučićem.

“U Beogradu žive ne samo članovi moje šire porodice, već veliki broj prijatelja. Ne idem tamo jer nije bilo političke potrebe. Vrlo sam jasno formulisao, kod mene nema antisrpstva, u celoj Crnoj Gori nema antisrpstva. Mi smo prijatelji Srbije”, rekao je Đukanović za RTCG.

On je istakao da je “protiv velikosrpske politike, kad Srbija ima potrebu da uređuje život Srba izvan Srbije”, što kako je ocenio, kvari međudržavne odnose i to ne samo sa Crnom Gorom koja sa tim ima iskustva.

Govoreći o odnosu sa predsednikom Srbije, on je kazao da je potpuno korektan, ali da nije prisan kao ranije, pre svega zbog promene kursa Srbije prema regionu.

“Nismo to nikad prećutali. Detaljno smo na večeri u Jerusalimu obradili tu temu, pa temu istorije crkve u Srbiji… Nastavljeno je sa istom politikom iz Beograda i to je dovelo do određene distance. Ne do neprijateljstva”, dodao je Đukanović koji je kandidat na izborima za predsednika Crne Gore zakazanim za 19. mart.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime