18/04/2024
9.4 C
Novi Pazar

Sutra ujutru mraz, na severu i zapadu pretežno sunčano i toplije, na jugu umereno oblačno

Na severu i zapadu Srbije sutra ujutru će biti mraz, a u toku dana pretežno sunčano i toplije, tek ponegde uz prolaznu umerenu oblačnost posle podne, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

IZVOR:Beta

Na jugu i istoku veći deo dana će biti umereno do potpuno oblačno, a lokalna pojava slabe kratkotrajne kiše očekuje se u Timočkoj Кrajini, dok će na okolnim planinama provejavati slab sneg.

Duvaće slab i umeren vetar, severni, krajem dana u skretanju na jugoistočni. Najniža temperatura će se kretati od minus četiri stepena na severozapadu Srbije do tri stepena u Timočkoj Кrajini, a najviša od sedam stepeni na jugoistoku do 13 stepeni na severu i zapadu Srbije.

U Beogradu će ujutru biti mraz, a tokom većeg dela dana pretežno sunčano i toplije. Posle podne se očekuje prolazna umerena oblačnost. Duvaće slab i umeren vetar, severni, krajem dana u skretanju na jugoistočni. Najniža temperatura će biti od minus tri do jedan, a najviša oko 12 stepeni.

U Srbiji će u subotu i nedelju ujutru biti mestimično mraz a u toku dana pretežno sunčano i toplije. U košavskom području biće pojačan jugoistočni vetar. U nedelju posle podne sa zapada dolazi umereno naoblačenje. U ponedeljak i utorak biće umereno oblačno s kratkotrajnom kišom. U sredu i četvrtak pretežno sunčano, a od petka promenljivo, ponovo sa uslovima za kratkotrajnu kišu. Maksimalne temperature će se kretati od 15 do 20 stepeni Celzijusa.

Biometeorološka prognoza za petak, 17. mart 2023:

Očekivana biometeorološka situacija može imati relativno povolјan uticaj na većinu hroničnih bolesnika. Osobe sa srčanim problemima mogu osetiti izvesne tegobe. Promenlјivo raspoloženje i poremećaj sna su moguće meteoropatske reakcije.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime