27/07/2024
13.2 C
Novi Pazar

Fondacija Slavko Ćuruvija: Odgovorni za napade na novinare moraju biti sankcionisani

Fondacija Slavko Ćuruvija ocenila je danas da kada svi odgovorni za nasilje nad novinarima budu adekvatno sankcionisani, novinari u Srbiji će moći slobodno da obavljaju svoj posao u javnom interesu.

IZVOR:Beta

To saopštenje je izdato povodom današnje presude optuženima za paljenje kuće novinara Milana Jovanovića na od tri i po do pet godina zatvora.

Na današnjem ročištu Drugi osnovni sud doneo je drugu prvostepenu presudu kojom je bivši predsednik Opštine Grocka Dragoljub Simonović kažnjen na pet godina, Vladimir Mihailović na četiri, Igor Novaković na tri i po, a direktni izvršilac Aleksandar Marinković na četiri i po godine zatvora, zbog paljenja kuće novinara Žig infa Milana Jovanovića.

“Sudija Luka Pantelić obrazložio je da se pri odmeravanju kazne rukovodio motivima izvršenog dela, te da je Simonović bio javni funkcioner koji mora da trpi kritiku i koji nije pokazao empatiju prema oštećenima”, piše u saopštenju fondacije.

Fondacija je podsetila da se ovaj slučaj napada na novinare desio pre skoro pet godina, dok je pred sudom još slučaj ubistva Slavka Ćuruvije.

“Njihove konačne odluke u oba ova slučaja mogu biti početak kraja nekažnjivosti zločina nad novinarima u Srbiji”, zaključila je Fondacijaa u saopštenju.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime