29/03/2024
21.6 C
Novi Pazar

Otvorena platforma Podsticaji u poljoprivredi na kojoj mogu da se informišu mladi poljoprivrednici

Platforma Podsticaji u poljoprivredi na kojoj mladi poljoprivrednici u Srbiji mogu da se informišu prema interesovanjima, podršci koju mogu dobiti iz budžeta lokalnih samouprava, otvorena je danas.

IZVOR:Beta

Oni se na sajtu Podsticaji u poljoprivredi mogu informisati i o drugim oblicima davanja i svim dostupnim izvorima finansiranja, ne samo na lokalnom već i na nacionalnom nivou, kao i o finansijskoj pomoći iz evropskih fondova, navodi se u saopštenju.

Platformu su pokrenuli udruženje Mladi poljoprivrednici Srbije i Centar za održivu poljoprivredu i ruralni razvoj/Agronews u okviru projekta “Osnaživanje mladih poljoprivrednika za korišćenje lokalnih podsticaja u poljoprivredi”.

Koordinator projekta Oliver Aleksić rekao je da je ova platforma odgovor na potrebu mladih poljoprivrednika da budu pouzdano i pravovremeno informisani o javnim pozivima koje raspisuju lokalne samouprave.

“Kada je o podsticajima reč, na platformi se mogu naći sve informacije o podršci njihovim investicijama iz državnog budžeta, budžeta Vojvodine i Grada Beograda. Kao posebni izvori finansiranja izdvojeni su IPARD program sa bespovratnim sredstvima za poljoprivredu i Projekat konkurentne poljoprivrede Srbije, takozvani projekat Svetske banke”, rekao je Aleksić.

Platforma daje pregled svih lokalnih samouprava u Srbiji, a naznačeno je koje imaju programe podrške poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja, a koje ne.

Zainteresovani će moći da za svaku lokalnu samoupravu pogledaju i preuzmu programe podrške za 2023. i prethodne dve godine, kao i javne pozive, konkursnu dokumentaciju, izveštaje o sprovođenju mera i izveštaje o korišćenju poljoprivrednog zemljišta.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime