03/05/2024
11.2 C
Novi Pazar

Građani poslali pitanja narodnim poslanicima

Građani Novog Pazara danas su ostavljali poruke i pitanja za narodne poslanike koje će tim Otvorenog parlamenta, inicijative koju je pokrenula organizacija “Crta“, dostaviti Skupštini Srbije.

Oni su u okviru akcije  „Šta da se radi u Skupštini” upoznali građane sa načinima na koje mogu da podnose inicijative i predloge Narodnoj skupštini, kao i kako mogu da kontaktiraju sa narodnim poslanicima, kako bi im ukazali na probleme od javnog interesa.

Ivana Savić iz inicijative Otvoreni parlament kaže da njihova istraživanja pokazuju da građani nemaju poverenja u Skupštinu, ali i ne znaju čime se ona bavi i šta je posao narodnih poslanika.

“Mi na neki način želimo i da edukujemo građane, ali i da im omogućimo da pošalju neko pitanje narodnim poslanicima”, rekla je ona.

Željko Marinković iz ove inicijative ističe da bolji rad Skupštine znači bolju državu i bolju demokratiju.

“Da bi Skupština radila dobro, u njoj mora da postoji dijalog, u njoj zakoni ne treba da se donose na brzinu i olako, njena vrata treba da budu otvorena za sve građane. Mi pozivamo građane da ne odustaju od parlamenta, da pritiskaju poslanike da rade u javnom interesu tako što će kontaktirati s njima i tražiti im da rade na tome da se neki konkretan problem reši”, rekao je Marinković.

Ova akcija je do sada organizovana u 18 gradova i opština u Srbiji, a nakon Novog Pazara tim Otvorenog parlamenta obići će još 10 mesta.

Građani koji nisu bili u prilici da posete akciju pitanja poslanicima mogu poslati i preko sajta Otvoreniparlament.rs.

Osim toga, u 19 časova u hotelu “Vrbak” Crta organizuje i druženje sa građanima „Čaj protiv političkih pritisaka“, gde će razgovarati o problemima političkih pritisaka i kako prepoznati nezakonite aktivnosti partija u radnim kolektivima i drugim okruženjima.

Inicijativa Otvoreni parlament, koju je pokrenula Crta, od 2012. godine svakodnevno prati rad Narodne skupštine, prikuplja i objavljuje podatke i analize o aktivnostima narodnih poslanika, radu i rezultatima rada parlamenta.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime