17/05/2024
18.6 C
Novi Pazar

BNV: U Limskoj dolini sve češći izlivi šovinizma, nasilja i nacionalne netrpeljivosti

Iz Bošnjačkog nacionalnog vijeća zahtevaju hitnu i ozbiljnu reakciju kako bi se rasvetlila pozadina ovog strašnog ubistva koje predstavlja slijed zabrinjavajućih događaja nakon nacionalističkih istupa grupe policijskih službenika u januaru prosle godine, koji su pjevanjem pjesama fašističkog sadržaja pozivali na nova ubistva Bošnjaka, a čiji epilog sudskog procesa jos uvijek nije poznat.

Bošnjačko nacionalno vijeće (BNV) oglasilo se povodom svirepog ubistva Bošnjaka Ervina Ć. u Priboju, kojeg je ubio pripadnik Policijskih jedinica Igor A.

“Bošnjačko nacionalno vijeće iskazuje žalost, tugu i zabrinutost koju dijelimo sa porodicom stradalog, ali i sa cijelom zajednicom.”

BNV je u saopštenju za javnost ocijenilo da su u Limskoj dolini sve češći izlivi šovinizma, nasilja i nacionalne netrpeljivosti i to od strane policijskih službenika koji su dužni obezbijediti sigurnost svakom građaninu i građanki R. Srbije.

Bosnjačko nacionalno vijeće od nadležnih organa zahtijeva “hitnu i ozbiljnu reakciju kako bi se rasvijetlila pozadina ovog strašnog ubistva, koje predstavlja slijed zabrinjavajućih događaja nakon nacionalističkih istupa grupe policijskih službenika u januaru prosle godine, koji su pjevanjem pjesama fašističkog sadržaja pozivali na nova ubistva Bošnjaka, a čiji epilog sudskog procesa jos uvijek nije poznat.”

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime