07/05/2024
22.9 C
Novi Pazar

Mešihat IZS: Potrebna jasna poruka nadležnih protiv međunacionalne i međuvjerske mržnje

Mešihat Islamske zajednice Sandžaka uputilo je saopćenje za javnost povodom, kako su naveli, svirepog ubistva Ervina Ć. od strane pripadnika policije u Priboju, a u kojem traže od nadležnih da se izjasne protiv međunacionalne i među vjerske mržnje te adekvatno kazne zločinca.

Mešihat Islamske zajednice Sandžaka uputilo je danas saopćenje za javnost povodom ubistva Ervina Ć. iz Priboja kojeg je napao i na smrt pretukao pripadnik policije Igor A. u kojem stoji da je, nakon posljednjih dešavanja u Srbiji ovaj događaj dodatno potresao i uzdrmao javnost te da traže adekvatnu reakciju nadležnih organa.

“Uzimajući u obzir brojne okolnosti među kojima je i ta, da se ovaj zločin dogodio u mjestu koje je u nedavnoj prošlosti propatilo zločine, motivisane vjerskom i nacionalnom netrpeljivošću, te da počinioci tih zločina ni dan danas nisu privedeni licu pravde, zahtjevamo od nadležnih organa hitnu reakciju, ispitivanja svih okolnosti i adekvatnog kažnjavanja odgovornog lica za ovaj, ali i za sve prethodne zločine kako bi se konačno poslala jasna poruka svima koji pokušavaju raspirivat međunacionalnu mržnju i neprijateljstvo ili misle da su iznad zakona”, satoji u saopštenju.

Podsjećamo, 21. maja se u centru opštine Priboj desilo ubistvo kada je u kafiću na smrt pretučen Ervin Ć. od strane Igora A. Napadač je nakon ubistva pobjegao, međutim policija ga je, nakon nekoliko sati, pronašla i privela. Cijeli događaj je zabilježen snimkom i biće priložen sudu.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime