29/03/2024
20.4 C
Novi Pazar

ZZNP: Potrebni kontejneri i van grada (FOTO)

Grupa građana okupljena oko inicijative "Za zdrav Novi Pazar" očistila je danas jedan dio na izletištu Pazarište i odstranili veliki dio prikupljenog otpada na tom mjestu.

Izletište na lokaciji Pazarište i dio prema Sopoćanima očistili su jutros mladi okupljeni oko inicijative Za zdrav Novi Pazar. Prikupili su 35 džakova otpada među kojima je bilo i težeg otpada poput tepiha i TA peći.

“Očekivali smo da će svakako imati smeća, međutim mi smo naišli na male deponije na pomenutom lokalitetu. Smatramo da su deponije nastale zbog nemarnosti građana, ali i nedostatka kontejnera za koje apelujemo da se hitno postave”, kažu iz inicijative Za zdrav Novi Pazar.

Oni dodaju i da će se akcije čišćenja nastaviti ali da će oni pratiti sve problematične lokacije intražiti od nadležnih da preduzmu ozbiljnije mjere za one koji ugrožavaju životnu sredinu. Također su dodali da je nedostatak kontejnera na ovakvim mjestima jedan od glavnih problema i apeluju da se kontejneri postave.

Na stranici Za zdrav Novi Pazar objavljen je ranijenpost poziva sugrađanima da predlože mjesta u gradu koja treba počistiti, a nakon nekoliko dana i objavili da će srediti izletište na Pazarištu.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime