26/04/2024
10.5 C
Novi Pazar

Tepić (SSP): Vučić ne može da dobije izbore u Beogradu, poslednje njegove izjave su histerične

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić izjavija je večeras da Aleksandar Vučić ne može da dobije izbore u Beogradu čak i ako paralelno raspiše parlamentarne izbore, ali da svakako treba vršiti pritisak da beogradski izbori budu odvojeni.

IZVOR:Beta

Gostujući u “Utisku nedelje” Tepić je poslednje izjave Aleksandra Vučića koje su preneli pojedini mediji, nazvala histeričnim i patološkim, jer je, kako je navela, “govorio o krvoproliću svoje dece”.

“Smatram da čovek koji govori ovakve stvari više nije sposoban da donosi odluke i ja stvarno apelujem da njegove prijatelje, na njegove saradnike, medijske savetnike, kako god se zvali da ga urazume, jer čovek govori o krvoproliću svoje dece u danima kada Beograd, Srbija i dalje plače i kriče za decom koja su stradala”, navela je Tepić.

Ona je istakla da je građanima nakon tragičnih događaja zaista bio potreban predsednik države, predsednica Vlade, ministar policije.

“Mi smo dobili predsednika partije, potpredsednicu partije i člana predsedništva partije…. i ta politika ‘pa šta’ koju vodi Aleksandar Vučić i to ‘ne dam ovog ili onog’, zato ne postoji odgovornost kao stanje. Da, nije (Bratisav) Gašić povukao oroz, ali on ima objektvnu odgovornost, da je nema bio bi portir u ministarstvu, a ne ministar, ali on je ministar i zato ima objektivnu odgovornost i kada se nešto ovako desi podrazumeva se ostavka”, rekla je Tepić.

Predsednika Vučića pitala je da li oseća odgovornost zbog toga što je preminuo Momčilo Vučković s Kosova, ne stigavši na skup Srpske napredne stranke na koji je krenuo i kako je navela “smatrao da će, iako je udario glavom o beton, ako ne uđe u autobus ostati bez posla”.

S druge strane, kako je rekla Tepić, vozilo saniteta mu nije pružilo adekvatnu pomoć takođe zato što su žurili na Vučićev miting.

Potpredsednica SSP se osvrnula na sastanak koji je opozicija u petak imala s delegacijom Evropskog parlamenta i rekla je da sumnja u kredibilitet izvestioca Evropskog parlamenta Vladimira Bilčika jer je postojala sumnja da nastupa kao “lobista državnog Telekoma”.

“Podsetila sam gospodina Bilčika na to da je 2018. ubijen novinar u njegovoj zemlji, Jan Kucjak i njegova devojka, taj novinar je istraživao povezanost kriminala sa vrhom vlasti, tada se cela Slovačka digla, potom je ministar policije podneo ostavku, takođe i ministar kulture a onda i cela Vlada”, rekla je Tepić i dodala da Bilčik javno navede šta piše u evropskim rezolucijama, ali se stiče utisak da se samo slika i da podržava ovu vlast.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime