24/04/2024
5.3 C
Novi Pazar

SBB fondacija: Zasađeno više od 115.000 vrba širom Srbije u akciji pošumljavanja

SBB fondacija saopštila je danas da je u okviru projekta pošumljavanja Srbije pod sloganom "Da šuma bude više. Da se lepše diše" zasađeno više do 115.000 vrba širom Srbije.

IZVOR:Beta

Sadnice su, kako se navodi u saopštenju, na poklon dobile opštine, lokalne samouprave, organizacije i udruženja širom Srbije, koje su odgovorile na poziv za saradnju i imale kapaciteta da ih zasade, jer je lokacija morala da odgovara košarastim vrbama i da se na njoj može zasaditi 1.200 stabala.

Direktorka SBB fondacije i CSR direktorka Junajted grupe Jovana Lukić kazala je da su ponosni što su doprineli da građanima omoguće čistiji i lepši vazduh, a da su vrbe zasađene u više gradova.

“Valjevo, Niš, Lučani, Pranjani, okolina Čačka, Zrenjanin, mesne zajednice Kraljeva, Trstenik, Lim, Ljubovija, Loznica i drugi gradovi su dobili sadnice košarastih vrba koje štite od erozije, poboljšavaju kvalitet zemlje i dobar su energent. Veliki posao je iza nas i srećni smo što smo zajedničkim snagama učinili mnogo dobrog za našu okolinu”, rekla je Lukić.

Vrba je stigla iz donacije Balkanskog energetskog i šumarskog trenda, u saradnji sa GIZ-om, E3 International i CIFOR-ICRAF-om, a više stotina sadnica je poklonjeno i mnogobrojnim fizikim licima iz raznih delova Srbije.

SBB fondacija navodi u saopštenju da je pored pošumljavanja sprovela i aktivnosti ozelenjavanja školskih dvorišta, a da je donirano oko 1.300 sadnica javora, hrasta, graba, jasena, mleča i raznog voća.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime