29/03/2024
17.5 C
Novi Pazar

Od hiljadu bašči za najbolju izabrana novopazarska

Jedna od velikih svjetskih kompanija nedavno je pokrenula nagradnu igru u kojoj je traženo da se pošalju fotografije sređenih bašči, a nakon pristiglih više od hiljadu fotografija iz cijele Srbije za najbolju izabrana je neobična bašča iz Novog Pazara.

Kompanija Nestle pokrenula je 25. maja nagradnu igru “urbani baštovan” s ciljem da podigne svijest građanima Srbije o važnosti sadnje i zelenih površina. Nagradnom igrom pozvani su svi građani Srbije da pošalju fotografiju svoje sređene bašče, a najboljem je spremljena nagrada u vidu vaučera za kupovinu baštanskog namještaja.

Svoju fotografiju u komentaru za nagradnu igru ostavio je i Admir Marovac iz Novog Pazara, a na fotografiji je prikazana izuzetno specifična bašča koja je na kraju zauzela i prvo mjesto.

Ilustracija: Nestle/Facebook

Naime, riječ je o zelenom krovu, bašči na krovu kuće, na kojem je Marovac posadio različito povrće, čajeve, obezbijedio prostor djeci za igru ali i kutak za ispijanje kahve.

Admir Marovac je arhitekta i njegova želja je da raširi što više ideju o realizaciji projekta zelenih krovova te da ovakvih bašči bude što više u svim gradovima Srbije.

Kako on kaže, ne moraju biti samo kuće, isti projekat ozelenjavanja krovova može se implementirati i na krovovima zgrada.

Pogledajte snimak u kojem Marovac govori više o ovoj ideji:

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime